Asistenţă pentru clienţi:+40 312 251 222info@robzone.ro

FAQ

Unde pot cumpăra Robzone?

Aspiratoarele robot Robzone sunt disponibile exclusiv în magazinul nostru online www.robzone.ro

Ce tipuri de podele pot curăța roboții Robzone?

Majoritatea modelelor de aspiratoare robot Robzone curăță perfect covoarele cu lungimea fibrelor de 0,5 - 1,5 cm și toate suprafețele netede, cum ar fi linoleum, greșiile, podelele flotante, din vinil, lemn și parchet. În plus, modelele Roomy 4.0 sunt echipate cu un sistem special pentru curățarea deosebit de minuțioasă a pardoselelor netede. Modelele Duoro oferă și aspirarea și ștergerea într-o singură etapă. Cu laveta specială Aquamax pentru ștergerea udă, poate șterge și suprafețele sensibile predispuse la umezirea excesivă. Modelul Moppy este destinat curățării ude a podelelor lavabile netede.

Cum se folosește laveta? Este necesar să o umeziți și să folosiți un produs pentru curățarea podelei?

Laveta pentru modelul Roomy 4.0 este din microfibră antistatică și, prin urmare, se utilizează numai în mod uscat, fără a utiliza detergenți. Se poate spăla în mașina de spălat. Modelele Duoro vin cu două tipuri de lavete. O lavetă este concepută pentru ștergerea uscată a prafului fin, cealaltă este o lavetă specială Aquamax pentru ștergerea udă a tuturor tipurilor de pardoseli netede. Modelul Moppy are o lavetă mai mare din microfibră divizată.

Poate trece aspiratorul robot peste praguri dintr-o cameră în alta?

Profilele de tranziție nu reprezintă nici o problemă, iar peste pragurile clasice din lemn, robotul poate trece până la o înălțime de 0,5-1,5 cm, depinde întotdeauna de profilul pragului. Însă, pentru o curățare perfectă, vă recomandăm să împărțiți spațiile mai mari în secțiuni mai mici, fie prin pereții virtuali, fie în mod natural prin pragul dintre camere. Astfel veți obține o curățare perfectă a podelei.

Cum se descurcă aspiratorul robot cu covoarele înalte și franjuri?

Vă recomandăm să ascundeți sau să rulați franjurile covoarelor persane înainte de aspirare, aspiratorul ar putea aspira franjurile sau s-ar putea încâlci în peria rotativă, ceea ce ar cauza probabil întreruperea curățării, iar robotul ar raporta o eroare.
Nu vă recomandăm să utilizați aspiratoarele robot pe covoarele cu firele lungi de peste 0,5-1,5 cm. Bineînțeles, cel mai bine este să încercați aspirarea covorului în prealabil, deoarece cu unele tipuri se descurcă bine și cu firele mai lungi. Vă recomandăm modelul Moppy numai pentru curățarea pardoselilor netede.

Cât timp durează aspiratorului să curățe o cameră cu o suprafață de 50 m2?

Majoritatea roboților curăță podeaua nu în funcție de suprafață, ci în funcție de programul selectat. Aspiratoarele robot sunt programate pentru un timp de curățare maxim pentru a curăța suprafața cât mai bine. Curățarea este efectuată cu mult mai bine dacă durează mai mult timp. Asta înseamnă, că în timpul curățării automate, robotul va curăță o cameră de 40 m2 pentru aceeași durată de timp ca și o cameră de 80 m2, însă camera mai mică va fi curățată mult mai bine. După finalizarea curățării, va parca în baza de încărcare și va începe să se încarce. Modelul nostru de robot cel mai nou Duoro Xcontrol este deja echipat, în comparație cu celelalte modele, cu cel mai recent sistem de navigație, datorită căruia robotul curăță sistematic și știe exact care sunt locurile pe care le-a curățat deja și unde încă nu a curățat. Acest sistem este excelent pentru curățarea rapidă a locuinței.
Durata curățării obișnuite pentru o singură încărcare a bateriei este de aproximativ 60-120 min pentru pardoselile netede și aproximativ 45-80 min pentru covoare. Depinde întotdeauna de tipul ales de aspirator robot.

Cât de dificilă este întreținerea aspiratorului?

Întreținerea roboților Robzone este foarte rapidă și ușoară, în comparație cu roboții de alte mărci. După umplerea coșului de colectare (în funcție de dimensiunea camerei și murdăria podelei), pur și simplu goliți coșul. Coșurile de colectare nu dispun de sacuri din hârtie sau alte sacuri și deseori sunt lavabile cu apă.
Periile de pe partea inferioară pot fi curățate ocazional de praf și păr și verificați dacă părul nu este încâlcit în părțile de mișcare ale robotului. Dacă periile sunt foarte murdare sau uzate, pot fi ușor înlocuite cu altele noi. Sistemul de filtrare sofisticat permite utilizarea ușoară fără sacuri de hârtie. Dacă este necesar, spălați laveta sau clătiți-o sub apă curentă. Dacă locuiți cu animale de companie sau unul din membrii de familie are părul lung, ne-am gândit și la dvs., unii roboți dispun de un cap special de aspirare EASY PET, care absolut nu necesită întreținere, deci astfel scăpați de curățarea obositoare a periei de păr încâlcit. Bineînțeles, întreținerea include și înlocuirea filtrelor.

Câtă energie consumă aspirarea robotică?

În cazul aspirării robotice, consumul de energie este de până de 6 ori mai mic decât în cazul aspirării manuale conveționale. În același timp, eficiența de curățare este mai mare, datorită precizității robotului și frecvenței de curățare.

Mătură și colțurile din cameră?

Desigur. Periile laterale mătură minuțios fiecare colț și praful care se menține de-a lungul pereților. Aspiratoarele robot au două perii laterale, deci niciun un colț nu scapă de ele.

Va fi apartamentul curățat la fel ca și cu o aspirare clasică?

Îndrăznim să spunem, din propria experiență, că curățarea este într-adevăr perfectă. La urma urmei, omul nu este o mașină, iar robotul curăță atâta timp, până când podeaua nu este ca oglinda. În plus, pentru robot nu reprezintă o problemă să curățe în fiecare zi sau de mai multe ori pe zi.

Poate aspiratorul curăța și gunoiul împrăștiat pe care, în mod normal, îl măturăm cu mătura și fărașul?

Exact pentru astfel de cazuri, aspiratoarele Robzone au programul SPOT, pentru o curățare minuțioasă de 1 m2.
O altă opțiune este să folosiți telecomanda pentru a ghida aspiratorul în locul murdar, precum și jucăria la telecomandă, și să-l navigați pentru a curăța complet locul respectiv.

Cum să împiedic aspiratorul ca să curățe doar într-o singură cameră și să nu treacă în alta, atunci când camera nu poate fi închisă cu ușa?

Petru astfel de situații, puteți folosi banda magnetică sau peretele virtual. Este un turn mic pe care îl plasați în marginea camerei, în locul unde doriți să opriți aspiratorul în mișcare. Prin transmiterea unui fascicul infraroșu, turnul creează un așa-numit perete virtual peste care aspiratorul nu va mai trece.

Locuim într-un apartament duplex și ne temem să lăsam aspiratorul să curețe în lipsa noastră să nu cadă de pe scări.

Aspiratoarele Robzone sunt foarte inteligente și nu cad de pe scări! Cu ajutorul senzorilor localizați în aspirator, detectează scările și schimbă direcția curățării. Cu toate acestea, trebuie să realizați faptul că senzorii nu reacționează la suprafața din sticlă sau la nivelul apei.

Cum se expediază livrările comandate prin magazinul online?

Transportul este asigurat de serviciile de curierat Cargo a FAN direct la adresa clientului. Înainte de livrare, șoferii vor contacta personal clientul la numărul de telefon menționat la comandă și vor oferi termenul de livrare. În cazul în care, termenul de livrare propus nu se potrivește clientului, puteți să stabiliți cu șoferul un alt termen de livrare.

Cum se va descurca aspiratorul cu părul de câine sau pisică?

Modelele Duoro au un rezervor suficient de mare pentru impurități, deci aspirarea unui volum mai mare de păr de animale nu reprezintă nicio problemă. În plus, acestea sunt echipate cu un cap special de curățare EASY-PET care este conceput pentru aspirarea eficientă a părului de animale și părului lung. Vă recomandăm, cu siguranță, ca de la început să verificați regulat cantitatea din rezervor pentru a evita supraîncărcarea și mentenanța de rutină mai frecventă. De asemenea, verificați dacă roțile nu au fost înfundate cu păr fin sau praf din păr.

În apartament avem cabluri de la electrocasnice sau calculator amplasate liber, cum se va descurca cu ele robotul?

În ciuda funcției de a preveni încâlcirea cablurilor, se poate întâmpla ca robotul să înfășoare un cablu cu peria rotativă, ceea ce poate provoca și deteriorarea. Robotul de obicei se descurcă cu cablurile obișnuite, dar cablurile subțiri de la încărcătoarele de telefon etc. sunt în special sensibile. Prin urmare, recomandăm să fiți atenți ca aspiratorul să nu intre în contact cu cablurile amplasate liber în timpul curățării. Acoperiți cablurile cu o bandă, scoateți-le de pe podea înainte de curățare sau împiedicați să fie aspirate.

Robotul va curăța și scările?

Robotul, din păcate, nu poate curăța singur fiecare treaptă, dimpotrivă, avantajul său cel mai mare este faptul că, datorită senzorilor IR, nu va cădea niciodată de pe scări sau alte zone ridicate.

Curăță aspiratorul robot petele ude sau lipicioase de pe podea?

Modelele Duoro și Moppy sunt concepute și pentru ștergere udă, deci nu le deranjează picături mici de apă. Cu toate acestea, în niciun caz nu sunt destinate pentru aspirarea lichidelor!

Dacă avem în casă pardoseală foarte întunecată, neagră sau de culoare contrastă, senzorii vor funcționa corect?

În interioarele moderne pardoselile apar ocazional în aceste culori. Luând în considerare principiul funcției senzorului anti-cădere, curățarea acestor pardoseli nu este potrivită pentru aspiratoarele robot.

Cum se descurcă aspiratorul robot cu mobilierul negru?

În mod standard, aspiratorul robot detectează fiecare obstacol, încetinește în fața lui, îl înconjoară și alege o altă cale pentru curățare. Dar în cazul în care, există mobilier negru în casa dvs., este posibil, datorită principiului de funcționare a senzorilor infraroșu, ca acesta să nu funcționeze corect. Obstacolul negru este mai greu de identificat pentru aspiratorul robot, ceea ce poate crea impact. Pentru aceste cazuri, aspiratorul robot este, bineînțeles, echipat cu o protecție la impact flexibilă pentru a preveni deteriorarea obstacolului sau robotului. Nu este vorba de o problemă gravă sau o defecțiune a robotului. Vă recomandăm să testați robotul în prealabil sub supravegherea dvs. pentru a vă asigura că funcționează așa cum trebuie.
O excepție este modelul de robot Duoro Xcontrol care este echipat cu senzori ultrasonici speciali care pot detecta și reacționa la mobilierul negru în timpul curățării.